Dokumenti

 

 

 

Statut ZSM-a
(pdf)
 
 
Interni akt o
bagatelnoj nabavi
(pdf)

O udruzi

Zvjezdano selo Mosor je nevladina, neprofitna udruga koja okuplja predškolce, učenike osnovnih i srednjih škola, studente i građane na svojim programima. Udruga organizira Malu školu astronomije za školski uzrast, zimske, proljetne i ljetne škole tehničkih aktivnosti, Školu u prirodi, predavanja, seminare i astronomska promatranja neba. Ciljevi naših programa su edukacija novih naraštaja astronoma, poboljšanje kvalitete življenja mladeži, neposredan rad s mladima u svrhu sprječavanja asocijalnih i ovisničkih ponašanja, te poticanje kreativnog stvaralaštva mladih. Udruga ima oko 120 članova, a od kojih je polovica mlađa od 18 godina. Udruga djeluje u sastavu Zajednice tehničke kulture grada Splita.

Zvjezdano selo Mosor se nalazi u Gornjem Sitnom, na brdu Makirini, na 700m nadmorske visine. Od Splita je udaljeno 22 km. Dobri klimatski uvjeti, čist zrak i lijep pogled daju prednost u boravku i smještaju iako je objekt prvenstveno namijenjen za edukaciju mladeži iz astronomije, ekologije, povijesti, geografije, meteorologije, umjetnosti i raznih područja tehničke kulture. Osim na popularizaciji i promicanju astronomije već dvadesetak godina organiziramo i program Škole u prirodi za učenike osnovnih i srednjih škola, kroz koji je prošlo oko 10000 učenika. U našoj ponudi su i jednodnevni i višednevni boravci organiziranih grupa s noćenjem, kao i mogućnost upoznavanja okoliša i planinarenja.

Do objekta Zvjezdanog sela Mosor može se doći osobnim automobilom u pravcu: Split-Žrnovnica-Gornje Sitno, a gradskim prijevozom autobusom br. 28 (Promet Split).