Dokumenti
 

 

Statut ZSM-a
(pdf)
 
 
Interni akt o
bagatelnoj nabavi
(pdf)

O udruzi

Zvjezdano selo Mosor je nevladina, neprofitna udruga koja okuplja predškolce, učenike osnovnih i srednjih škola, studente i građane na svojim programima. Udruga organizira malu školu atronomije za školski uzrast, zimske, proljetne i ljetne škole astronomije, školu u prirodi, razne radionice iz područja tehničke kulture, školu meteorologije, predavanja, seminare, promatranja i „astro-partyje“. Ciljevi naših programa su edukacija novih naraštaja, poboljšanje kvalitete življenja mladeži, neposredan rad s mladima u svrhu sprječavanja asocijalnih i ovisničkih ponašanja, te poticanje kreativnog stvaralaštva mladih. Udruga ima oko 160 članova, a od kojih je polovica mlađa od 18 godina.Udruga djeluje u sastavu Zajednice tehničke kulture grada Splita.

Zvjezdano selo Mosor nalazi se na brdu Makirina, na 700m nadmorske visine, a na dohvat urbanoj sredini. Od Splita je udaljeno 22 km. Dobri klimatski uvjeti, čist zrak i lijep pogled daju prednost u boravku i smještaju iako je objekt prvenstveno namijenjen za edukaciju mladeži iz astronomije, ekologije, povijesti, geografije, meteorologije, umjetnosti i raznih područja tehničke kulture. Osim na popularizaciji i promicanju astronomije već sedmu godinu organiziramo i program Škole u prirodi za učenike osnovnih i srednjih škola, kroz koji je prošlo oko 9000 učenika. U našoj ponudi su i jednodnevni i višednevni boravci organiziranih grupa s noćenjem, kao i mogućnost upoznavanja okoliša i planinarenja.

Do objekta Zvjezdanog sela Mosor može se doći osobnim automobilom u pravcu: Split-Žrnovnica-Gornje Sitno, a gradskim prijevozom autobusom br. 28 (Promet Split).