Novosti

27.07.2023.

35 Erasmus nastavnika u posjetu ZSM-u

Erasmus+ Courses Croatia Obrazovne ustanove Maksima iz Splita, najveći je organizator Erasmus profesionalnih tečajeva usavršavanja za nastavnike u Hrvatskoj. Erasmus tečajevima ustanova Maksima predstavlja grad Split te sa zadovoljstvom i ponosom organizira brojne programe svojim kolegama i kolegicama iz različitih zemalja Europske unije na najinteresantnijim i najrelevantnijim lokacijama u našoj županiji.


Ovog četvrtka, 27. srpnja, 35 polaznika Ustanove Maksima iz Italije, Mađarske, Češke, Njemačke, Portugala, Španjolske, Francuske, Rumunjske, Slovačke, Finske, Poljske, Irske, Slovenije, Turske i Cipra, posjetilo je Zvjezdano selo Mosor. Prisutne nastavnike, na početku programa, pozdravio je tajnik Zvjezdanog sela Mosor, Tomislav Nikolić, koji ih je upoznao s edukacijskim programima Udruge. Nakon toga, Dario Čaljkušić, edukator ustanove Maksima, održao im je predavanje na temu kritičkog promišljanja i pomnosti te ih postavljanjem pitanja potaknuo da u skupinama promišljaju o načinima rješavanja problema i iznose svoja mišljenja. Cilj je predavanja potaknuti nastavnike da poučavaju učenike o tome kako postavljati prava pitanja i kako procjenjivati informacije s web stranica. Posjet nastavnika s europskog područja završio je promatranjem noćnog neba teleskopima s terase zvjezdarnice.


Promatranje je vodio astronom-amater, Zoran Brčić, dugogodišnji član Zvjezdanog sela Mosor, a u provedbi cjelokupnog programa sudjelovala je i stručna suradnica, Lucija Andrea Skočić. Prepuni doživljaja i novih spoznaja, Erasmus nastavnici zadovoljno su napustili Zvjezdano selo Mosor, do sljedećeg susreta!