Novosti

28.07.2022.

Drugi Ljetni kamp robotike u ZSM-u

Splitska Udruga za robotiku „Inovatic“, u suradnji s partnerskom udrugom Zvjezdano selo Mosor, za vrijeme ljetnih praznika organizira dva Ljetna kampa robotike za učenike osnovnih škola. Prvi Kamp je održan u vremenu od 4. do 9. srpnja, a početak drugog Kampa je 30. srpnja u zvjezdarnici Zvjezdanog sela Mosor, u Gornjem Sitnom.


Ljetni kampovi robotike su dio projekta „Bilo kuda STEM svuda“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH, a namijenjen je jačanju kapaciteta OCD-a (organizacija civilnog društva) te popularizaciji STEM – a među mladima. Vrijednost projekta je 1.980.693,34 kn, a trajanje projekta je 24 mjeseca (od 13.07.2021. do 13.07.2023.). Nositelj projekta je Udruga za robotiku „Inovatic“ koja ima dugogodišnje iskustvo u radu sa mladima i provedbi izvanškolskih aktivnosti iz STEM područja, a jedan od partnera na projektu je Zvjezdano selo Mosor. Intencija je ovakvim aktivnostima za vrijeme trajanja projekta popularizirati robotiku i slične sadržaje među mladima, posebice onim skupinama sa lošijim socijalnim statusom, te onima kojima su navedene aktivnosti manje dostupne.

Udruge Inovatic i Zvjezdano selo Mosor organiziraju ovaj Kamp robotike u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Sisačko-moslavačke županije te osnovnim školama s navedenog područja. Drugi ljetni Kamp besplatno će pohađati petnaest učenika iz potresom pogođenih područja Sisačko-moslavačke županije: Gline, Kutine, Novske i Popovače. Ljetni Kamp će biti prepun zabavnih i edukativnih aktivnosti poput svakodnevnih radionica robotike, razgledavanja prirode i kulturnih znamenitosti, odlazaka na kupanje, te astronomskih predavanja i promatranja neba teleskopom.

Voditelj kampa je Tomislav Nikolić, tajnik Zvjezdanog sela Mosor, a voditelj radionica robotike je profesor Jozo Pivac, koji je ujedno i predsjednik Udruge za robotiku „Inovatic“.