Novosti

26.03.2022.

Prva radionica "Bilo kuda STEM svuda"

Dana 26. ožujka je održana prva jednodnevna radionica elementarne robotike s kojom je i službeno započela provedba aktivnosti u sklopu projekta „Bilo kuda STEM svuda” te suradnja udruge za robotiku "Inovatic" (korisnika projekta) i Zvjezdanog sela Mosor (partnera na projektu).

"Bilo kuda STEM svuda" je projekt namijenjen jačanju kapaciteta OCD-a (organizacija civilnog društva) te popularizaciji STEM – a među mladima.  Glavni cilj projekta je da se provedbom planiranih projektnih aktivnosti osnaži kapacitet OCD-a, pojača međusobna suradnja između udruga, škola i visoko obrazovnih institucija te popularizira STEM među krajnjim korisnicima projekta – djeca dobi 10-14 god. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i od Ureda za udruge Vlade RH.

Radionicu je vodio profesor Jozo Pivac, predsjednik udruge Inovatic. Učenicima je ukratko predstavio projekt, upoznao ih s pojmovima STEM, ROBOTIKA, MEHANIKA i ELEKTRONIKA te im kroz primjere praktične primjene prikazao sadržaj edukacijskih FISCHERTECHNIK ROBOTIC setova s micro:bit sučeljem.

Učenici su pozorno pratili i aktivno sudjelovali na radionici te s nestrpljenjem iščekuju sljedeću i vesele se novim izazovima!