Novosti

13.12.2021.

Tehnička kultura i konferencija ENTER

Zajednica tehničke kulture grada Splita je s udrugama članicama DPTK Split i Zvjezdano selo Mosor, te u suradnji s Fizikalnim društvom - Split, sudjelovala na konferenciji ENTER u okviru koje su predavači i izlagači predstavljali primjere dobre prakse u području odgoja i obrazovanja. Uključili smo se u navedeni proces, te zajedničkim snagama odlučili na izlagački način promicati STEM područje i rad s darovitim učenicima.


Ponudili smo spektar različitih primjera dobre prakse iz tehničke kulture, astronomije i
fizike, te inovativno pristupili sagledavanju značajki vezanih uz brodomodelarsko područje i implementaciju istog u izvannastavne aktivnosti tehničke kulture kojim promičemo pomorske i brodograđevne vrijednosti.


Također, na ovoj konferenciji smo naučili mnogo i od drugih izlagača i predavača, te smatramo da organizacija ovakvog bogatog obrazovnog sadržaja doprinosi stvaranju novih vrijednosti i ideja koje mogu podići obrazovanje na još višu razinu. Nastojat ćemo i dalje raditi u interesu razvoja tehničke kulture i ostalih STEM područja, za dobrobit zajednice u kojoj djelujemo.
Više o konferenciji ENTER možete doznati na adresi https://enter.izvrsna.hr/.