Novosti

10.05.2021.

Druga radionica NATURA 2000

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Splitsko-dalmatinske županije - „More i krš“ u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom izrađuje Plan upravljanja te Studiju upravljanja posjetiteljima za NATURA 2000 područje Mosor te spomenike prirode Maslina u Kaštel Štafiliću i Hrast u Kaštel Gomilici. Plan upravljanja kao strateški dokument propisan je Zakonom o zaštiti prirode, donosi ga Javna ustanova, a sudjelovanje dionika u izradi od iznimne je važnosti za njegovu relevantnost i kasniju učinkovitu provedbu.

Druga radionica o Planu upravljanja NATURA 2000 područja Mosor, održat će se u prostorijama zvjezdarnice Zvjezdanog sela Mosor u Gornjem Sitnom, u utorak, 18. svibnja 2021. g. Radionica će započeti u 10:00 sati,. a potrajat će oko 4 sata.

Ciljevi radionice su:

  • predstaviti aktivnosti projekta Skriveni habitati relevantne za prostor Mosora
  • upoznati sudionike s svrhom Plana upravljanja i procesom njegove izrade
  • upoznati sudionike s vrijednostima Natura 2000 područja Mosor
  • prikupiti prijedloge aktivnosti dionika s naglaskom na posjećivanje, rekreaciju, edukaciju i interpretaciju na području Mosora.

Izrada Plana upravljanja provodi se u okviru projekta „SKRIVENI HABITATI“ financiranog iz Europskog kohezijskog fonda kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija, kojeg provodi Splitsko-dalmatinska županija kao vodeći partner uz Javnu ustanovu „More i krš“, Općinu Dugopolje, Grad Kaštela, Grad Split, Turističku zajednice Općine Dugopolje, Turističku zajednicu Grada Kaštela te Turističku zajednicu Grada Splita kao partnere.