Novosti

20.04.2018.

Elon Musk i svemirski letovi

Kako je bilo i najavljeno, ovog petka (20. travnja) je u sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti u velikoj dvorani zvjezdarnice Zvjezdanog sela Mosor znanstveno-popularno predavanje održao Ante Radonić, uvijek rado viđeni gost iz Zagreba. Široj javnosti, on je najpoznatiji kao dugogodišnji suradnik emisije Andromeda, koja se emitira na Drugom programu Hrvatskog radija.

Iscrpnim predavanjem s temom „Elon Musk i svemirski letovi“, Radonić je prisutne upoznao s dosadašnjim postignućima Muskove tvrtke SpaceX i  njihovim ambicioznim planovima za budućnost.

Na početku programa je prisutne pozdravio i predavača najavio tajnik udruge Zvjezdano selo Mosor Tomislav Nikolić, koji je predavanje i organizirao. Unatoč neugodno jakom vjetru, nakon predavanja je na terasi zvjezdarnice provedeno i promatranje nekolicine nebeskih objekata manjim teleskopima.

Promatranje je vodio astronom-animator Udruge Zoran Knez, uz asistenciju drugih njenih članova. Cijelom programu je prisustvovalo oko 130 zvjezdoljubaca.

Više slika s ovog predavanja možete pronaći OVDJE!