Novosti

20.03.2018.

„Hrvatska stvara“ u ZSM-u

U velikoj dvorani zvjezdarnice Zvjezdanog sela Mosor je u utorak, 20. ožujka, održano predstavljanje projekta "Hrvatska stvara", kojim se kod mladih želi suzbiti strah od izazova i inovacija, povećati interes za tehničku kulturu, prirodoslovna i znanstvena područja djelatnosti, te poduzetništvo. Predstavljanje je održano u suorganizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Splita i Zajednice tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije, a prisustvovalo mu četrdesetak nastavnika tehničke kulture i učenika iz Splitsko-dalmatinske županije.

Projekt "Hrvatska stvara" provode tvrtka STEMI i udruga Programerko, kao predstavnik Code Cluba Hrvatska s partnerima. Predstavljanje u Zvjezdanom selu Mosor su vodili Marin Trošelj, suosnivač STEMI-ja, Ana Nikolić, tajnica udruge Programerko, te Kristijan Perković, voditelj Code Cluba Primošten.

Prije početka radionice, nastavnicima i učenicima su se prigodnim riječima obratili tajnica Zajednice tehničke kulture Grada Splita i Zajednice tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije, te predsjednica udruge Zvjezdano selo Mosor Maja Novaković, predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Splita i Zajednice tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije Ivica Pivačić, te tajnik udruge Zvjezdano selo Mosor Tomislav Nikolić. Na koncu je okupljene pozdravio i dožupan Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić, koji je na nadahnut način istaknuo važnost stjecanja tehničkih znanja u ovo naše doba. Dožupan je potom radionicu i „pustio u rad“. Prema očekivanju, djecu je u sklopu predstavljanja od svega najviše zanimalo kako programirati računalne igrice!

Više o projektu „Hrvatska stvara“ i njegovim nositeljima, možete doznati na ovim adresama:

"Hrvatska stvara"
STEMI
Programerko
Code Club Hrvatska