Mala škola astronomije

za učenike osnovnih i srednjih škola

Polaznici Male škole astronomije podijeljeni su u dvije starosne skupine. U prvoj, koja predavanja pohađa ponedjeljkom, učenici su osnovnih škola, dok su u drugoj, za koju se predavanja održavaju srijedom, srednjoškolci, studenti i odrasli građani. U program Škole uključeno je upoznavanje polaznika s astronomijom kao znanstvenom disciplinom i njenim povijesnim razvojem, s gibanjem Zemlje i pojavama na nebeskoj sferi, s osnovama optike i astronomskih instrumenata, s elementarnom nebeskom mehanikom, sa Sunčevim sustavom, ali i s dalekim svemirom zvijezda i galaktika.

 

Predavanja u trajanju od dva školska sata se održavaju u prostorijama Zvjezdanog sela Mosor (ZSM) u Splitu, u Šimićevoj 50, uvijek s početkom u 20.15 h. U program Škole su uključene i povremene posjete zvjezdarnici Zvjezdanog sela, s noćnim promatranjima neba. Nastavu i promatranja vodi astronom-animator ZSM-a Zoran Knez. Godišnja članarina za polaznike škole iznosi 60 kn.

Ostale informacije vezane uz Malu školu astronomije možete doznati od astronoma-animatora ZSM-a, Zorana Kneza (091/903-4481) ili od tajnika ZSM-a, Tomislava Nikolića (098/217-849).