Novosti

28.06.2015.

Drugi CB kamp na Mosoru

U vremenu od 21. do 26. lipnja ove godine, u zvjezdarnici Zvjezdanog sela Mosor održan je CB kamp "Zvjezdano selo Mosor 2014." iz orijentacije i komunikacije. Kamp je organiziran u suradnji Hrvatskog saveza CB radioklubova (HSCB), Hrvatske zajednice tehničke kulture (HZTK), Zajednice tehničke kulture grada Splita i udruge Zvjezdano selo Mosor (ZSM).

U radu te ljetne škole sudjelovalo je ukupno šesnaest učenika. Iz Zagreba su, tako, stigli Filip Alaber, Korina Terek, Borna Ciuha i Mateo Plavec, iz Požege Luka Kotorac, Dino Radić, Đurđica Pelcl i Ivana Blažević, iz Zadra Ivan i Karlo Girotto, Lara Sorić, Antonia Čirjak i Luka Martinović, te iz Podstrane Toni Jurić, Luka Šimić i Jakov Marić.

Kamp su prvoga dana otvorili predsjednik HSCB-a Đuka Pelcl i tajnik ZSM-a Tomislav Nikolić. U pet radnih dana škole provedeno je nekoliko stručnih radionica za učenike osnovnih škola. Radionice su vodili g. Pelcl, Tomislav Memedović, Valentina Dijačić i Sniježana Spudić. Dvije večeri su polaznici dobili priliku poslušati i predavanja o Sunčevom sustavu i pogledati kroz veliki teleskop zvjezdarnice. Taj astronomski dio programa je vodio astronom-animator ZSM-a Zoran Knez.